INVISALIGN OIKOMISHOITO

invisalign2 invisalign9invisalign8 invisalign3 invisalign10 invisalign5 invisalign4 red

Syksyllä aloitin projektin josta olen haaveillut lähestulkoon koko elämäni, nimittäin päätin vihdoin oikoa hampaani. Minulla on aina ollut vinot hampaat ja lapsena niitä oikaistiin ainoastaan yöksi suuhun laitettavalla silikooni hommalla jonka nimeä en edes muista. Purentani oli kunnossa joten jos halusin suorat hampaat minun oli mentävä yksityiselle hammaslääkärille koska kunta ei niitä kustanna ilman terveys syitä. Tätä en kuitenkaan päässyt tekemään koska oikomishoito maksoi niin paljon ja tulen isosta perheestä jossa meillä kaikilla on hieman vinot hampaat. Joten meidän kaikkien hampaat olisi pitänyt oikoa ja se vain olisi ollut liian kallista.

Asia on kuitenkin häirinnyt minua aina ja olen tutkinut vuosien varrella eri menetelmiä millä voisin oikoa hampaani. Raudat aikuisiällä on myös yksi asia mikä mua on jännittänyt aina joten olen myös vähän lykännyt asiaa vuosien varrella. Nyt kuin opiskelut alkaa vihdoin olemaan loppusuoralla ja pystyn tekemään enemmän tunteja töissä, mikä tietty näkyy palkassa, päätin että nyt teen sen.

Viime syksyllä kuulin ensimmäistä kertaa Invisalign oikomiskalvoista ystävältäni Saaralta joka oli itse juuri aloittanut Invisalign oikomishoidon. Kyseessä on siis 3D tulostetut oikomiskalvot joilla liikutellaan hampaita samaan tapaan kuin raudoilla, mutta suuhun ei missään vaiheessa tulee mitään metalli osia. Jokaisia muotteja pidetään pari viikkoa ja sen jälkeen vaihdetaan kalvoja mikä vastaa vähän niinkuin rautojen kiristystä. Kalvojen määrä vaihtelee lähtö tilanteen mukaan. Mulle on tulossa 25 muottiparia. Jos hampaiden liikkuvuutta haluaa nopeuttaa on siihen olemassa pieni laite jota kuuluu käyttää 20 minuuttia päivässä, laitteella voi jopa puolittaa hoitoajan jos hampaat lähtevät liikkumaan nopeempaa vauhtia. Minun kohallani selvisi että hampaani reagoivat hoitoon todella hyvin ja ne liikkuvat hyvää vauhtia, joten pidän jokaisia muotteja ainoastaan viikon ja hoitoni on valmis jo loppukeväästä. Olen nyt muottiparilla 6, eli 19 viikkoa ja muottia jäljellä! Invisalign hoidossa parasta on se että muotteja tuskin huomaa. Ensimmäisessä kuvassa minulla ei ole muotteja päällä mutta kaikissa muissa on. Muottejen lisäksi minulle laitettiin joihinkin hampaisiin pienet valkoiset kiinnikkeet jotka luovat lisää painetta juuri niille hampaille kun muotit ovat päällä. Muotit päällä ei saa syödä tai juoda muuta kuin vettä. Muottien irrotteluun tottuu nopeasti eikä hampaat ole juurikaan kipeät vaan niissä tuntuu pieni paine koko ajan. Oon ihan super iloinen siitä että aloitin oikomishoidon enkä ole katunut päätöstäni päivääkään. Invisalign oikomishoito on vielä aika uusi Suomessa eikä kliniikoita ole montaa. Itse valitsin Esteettisen hammashoidon kliniikan koska olin kuullut heistä paljon hyvää Saaralta. Olen ollut tosi tyytyväinen heidän palveluun ja minulla on sama hammaslääkäri sekä hoitaja koko oikomishoidon ajan. Invisalign oikomishoito on hieman kalliimpaa kun oikominen raudoilla mutta koska ne ovat lähes huomaamattomat ja lähes kivuttomat se on mielestäni sen arvoista.

Minusta ei taida olla yhtäkään koulukuvaa missä hymyilisin niin että hampaat näkyvät, olen aina ollut epävarma niistä. Hymy on kaunis asia mitä kenenkään ei pitäisi peittää tai hävetä. Vihdoin saan tämän asian korjattua, tämä on minulle iso asia ja olen niin onnellinen että uskalsin lähteä tälle matkalle. En malta odottaa lopputulosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s